2009. április 29., szerda

Örömöm..

Ezeket a fonalakat ma kaptam postán.
Szerintem nagyon izgalmas dolog postán kapni levelet vagy csomagot (az előbbit már szinte teljesen felváltotta az elektronikus forma, ami annyira "készen kapott" a hagyományoshoz képest - hiszen lássuk be, kibontani egy friss levelet nem összehasonlítható az egérrel való kattintással), pláne, ha ilyen dolgot rejt a csomag, mit ezek a fonalak. Egy internetes áruházból valóak, 55% len és 45% gyapjú tartalmúak. Előállításuk és csomagolásuk környezetbarát és állítólag nagyon jó viselet. Csak az döbbentett meg egy kicsit, hogy 15°C -on mosható! Tekintettel arra, hogy ez zoknikötésre is való fonal, nem tudom, hogy fog kinézni használat után ilyen kímélő mosással..
De nem baj, akkor is zokni készül belőle!


2009. április 28., kedd

Bálnás kaland

Ennek a pulcsinak a mintáját egy kötős könyvből lestem. Nagyfiamra kötöttem, de azt hiszem hamarosan már csak a kicsire lesz jó. +1 ok, hogy miért érdemes két fiút szülni :-))





2009. április 24., péntek

Ez a kedves virág a kertemből bújt elő, vadon, lefölözve a mesterségesen ültetett, drágábbnál is drágább dísznövényeket kedvességével, egyszerűségével..


Ebből is látszik, hogy a kevesebb sokszor több. Szerintem ez igaz a kötésre is, legalábbis, ha hétköznapra való darabokat akarunk összehozni.
Persze én is szeretem a különleges darabokat, de az egy másik kategória, amihez már kell egy kis művészi érzék és komoly kötőtudás.

2009. április 20., hétfő

Kisgatya

Andriskóm mosható pelusai fölé készítettem kettőt ebből a naciból. Bár már többször olvastam róla,hogy a gyapjú pelenka megtartja a nedvességet, de kétségeimet csak az élesben való használat tudta eloszlatni. És igen, tényleg nem ázik át!!

A mintáért köszönet még egyszer Juditnak!



2009. április 19., vasárnap

Sapka

Ezt a tavaszi, vidám színű sapkát nagyobb fiamnak készítettem, de olyan hirtelen jött a jó idő, hogy kb. csak kétszer tudta felvenni.


Azért közre adom, mert nagyon tettszenek a színei.

Catania fonalat használtam és 3-as kötőtűvel úgy, hogy először a füleit készítettem, majd a megfelelő hosszúság elérése után a sapka többi részét is felszedtem a fülek elé és mögé.

Utólag végiggondolva harisnyakötőtűvel kellett volna kötni, akkor az összevarrás sem látszódna...





2009. április 16., csütörtök

Kedves Látogatók!

Jelen blogot Nektek indítottam, akik szerettek kötni, vagy ha nem hát anyukátok, ha ő sem, akkor valamilyen távoli rokonotok, vagy ha ők sem, akkor láttatok már kötőtüt közelről, ha nem, hát szerettek kötött holmit hordani, vagy ha nincs kötött holmitok, akkor legalább képeket szerettek nézni más munkáiról, jelen esetben egy kétgyermekes anyukáét, aki szívesen megosztja kedvenc időtöltésének - a kötésnek - terméseit bárkivel.


És íme a két lurkó, akiknek érdemes dolgozni..