2009. június 15., hétfő

A Lusta és a Szorgalmas..

A keleti filozófiák szerint minden dologhoz természetes módon hozzá tartozik a maga ellentéte, úgymint pl. a fényhez a sötét, a lenthez a fent, jóhoz a rossz stb. A dolgok csak egymás viszonylatában értelmezhetőek és csak együtt léteznek.

E kettősség bennünk is megvan, egy kötéssel foglalkozó nő alapjában véve szorgalmasnak mondható, hiszen mikor leül pihenni, akkor is tevékeny marad, másrészt lusta is, hiszen ilyenkor a porcicák továbbra is várakozó helyzetbe kényszerülnek. Legalább is nálam a házimunka igen gyakran elvégzetlen, ha valami "izgalmasba" kezdtem.

Én a blogolással is így vagyok, szeretem csinálni, de belelustulok és akkor egy csomó ideig hanyagolom, máskor pedig folyton evvel foglalkoznék.

Szóval ezzel a kis filozofikus kanyarral csak azt akartam mondani, hogy bár rég jelentkeztem, de azért még itt vagyok és alkotások is készülgetnek, amiket hamarosan be is mutatok.

Most egyébként horgolni kezdtem, az első darabom (mi más is mint egy) nagyi négyzete, azaz csak lett volna, de valamit elrontottam, mert a lehorgolt anyag akkora hullámokat vetett, mint piros jelzésű viharnál a Balaton. Aztán belekezdtem másba és hogy más horgolni vágyók is elkezdhessék a következő bejegyzésben közre is adom.



Szép napot mindenkinek!

2 megjegyzés:

Anice kötős blogja írta...

Mi kötősök mintha hasonlítanánk kicsit egymásra ;)

Melinda írta...

Abszolút!:DDD